Η εξαιρετική αίσθηση του τόπου
Μία υπέροχη αίσθηση του τόπου είναι πιο περίπλοκη από όσο φαντάζεστε. Ουσιαστικά περιλαμβάνει όλους τους παράγοντες που συνεπάγονται την παραγωγή οινοποιήσιμων σταφυλιών σε έναν αμπελώνα, ορίζεται ως ένα οικοσύστημα, σε ένα δεδομένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων πολλών παραγόντων, όπως οι κλιματικές συνθήκες, η ποικιλία και το υποκείμενο, η γεωγραφία και η τοπογραφία, καθώς και τα χαρακτηριστικά του εδάφους όπως η ορυκτή διατροφή και η παροχή νερού
Η ιδέα πίσω από αυτό είναι αρκετά παλιά, χρονολογείται από τους Αρχαίους Έλληνες που ασχολούνταν με την εκτενή οινοποίηση.
Ο μοναδικός συνδυασμός εξαιρετικού καιρού, έντονου ηλιακού φωτός και δροσερού κλίματος χωρίς υγρασία, η θαλασσινή αύρα από τον Ακάμα και τα εδαφικά χαρακτηριστικά του Κάθηκα, δίνουν ένα κομψό, ορυκτό, ελαφρώς πικάντικο Ξυνιστέρι με βαθιά υφή και γεύσεις.
Το γραφικό χωριό Κάθηκας βρίσκεται είκοσι λεπτά βόρεια της Πάφου. Είναι η παλαιότερη αμπελουργική περιοχή της Κύπρου, με πολυάριθμους αμπελώνες διάσπαρτους στους καταπράσινους λόφους. Το εύφορο έδαφος και ο δροσερός αέρας από τη θάλασσα κάνουν αυτή την περιοχή εξαιρετική για την καλλιέργεια των αμπελώνων.