Image Alt

ΤΟ ΚΡΑΣΙ

Η Ποιότητα  

Περισσότερο κι από τις ποικιλίες και τις ποσότητες, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η ποιότητα αυτού που δημιουργούμε — και τα συναισθήματα που γεννά σε όσους απολαμβάνουν το κρασί μας.

Για εμάς, η ποιότητα δεν είναι απλώς στόχος. Είναι μια διαδρομή που ξεκινά από τη γη, αναδεικνύεται μέσα από την καθημερινή μας προσπάθεια και ολοκληρώνεται με το πάθος που βάζουμε σε κάθε στάλα.

Αυτό το πάθος είναι που θέλουμε να φτάνει σε κάθε ποτήρι.

Η επιτυχία ξεκινά πάντα από το πρώτο βήμα: το αμπέλι. Εκεί, κάτω από τον ήλιο και τις ήπιες μέρες, το φυτό μάς εμπιστεύεται την ευθύνη του να το φροντίσουμε με σεβασμό και προσοχή. Κάθε περιποίηση του εδάφους, κάθε εποχή και κάθε κίνηση που κάνουμε είναι βήματα στη δημιουργία ενός ανεπανάληπτου αποτελέσματος.

Η σκληρή δουλειά στον αμπελώνα δεν φαίνεται μόνο στην τελική γεύση, αλλά και στην καρδιά και την ψυχή που επενδύουμε σε κάθε φυτό, σε κάθε καρπό. Η ποιότητα δεν είναι απλώς αποτέλεσμα της εργασίας μας, αλλά και της αγάπης μας για τη γη, για την παράδοση, και για το τέλος του ταξιδιού: το αποτέλεσμα που ξεδιπλώνεται στο ποτήρι, έτοιμο να πει την ιστορία του.

Όλα ξεκινούν από το αμπέλι, αλλά αυτό που πραγματικά το κάνει μοναδικό είναι η αφοσίωση, η επιμονή και η πίστη ότι κάθε στιγμή που περνάμε μαζί του, το αποτέλεσμα αξίζει τη σκληρή δουλειά μας.

Σήμερα, μαζί με τον χαρισματικό οινολόγο μας Αμφιλόχιο Πολάτογλου, δημιουργούμε ένα εκλεπτυσμένο λευκό κρασί 100% από την αυθεντική κυπριακή ποικιλία Ξυνιστέρι, διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας με δημιουργική παρουσία.
Παράλληλα, εμφιαλώνουμε ένα ξεχωριστό κόκκινο κρασί, ένα χαρμάνι από τέσσερις γηγενείς κυπριακές ποικιλίες — Μαραθεύτικο, Γιαννούδι, Όφθαλμο και Μαύρο — που εκφράζει τον πλούτο και τον αυθεντικό χαρακτήρα της κυπριακής γης.
Και τα δύο κρασιά ωριμάζουν ελαφρώς σε καινούργια βαρέλια, αποκτώντας διακριτική πολυπλοκότητα και βάθος, χωρίς να χάνουν τη φρεσκάδα και τον αυθορμητισμό τους.

Τα κρασιά μας, μπορεί κάποιος να τα απολαύσει, αποκλειστικά και μόνο σε πολύ επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας με δημιουργική παρουσίαση καθώς και σε επιλεκτικά εξιδεικευμένα σημεία πωλήσεις.